Hopp til innhold

Hva skjedde med Aleksej?

BESTILL BOKA

Det er 1998. Familien Molvik Botnmark skal adoptere fire år gamle Aleksej fra et barnehjem på Kolahalvøya. Victoria på ti gleder seg til å bli storesøster og øver seg hver dag på språket han snakker. Journalist Åsne Seierstad besøker barnehjemmet og forteller at Aleksej alltid bærer på albumet med bildene av sin nye familie.

«Ei sterk og skakande historie om korleis storpolitikk set djupe spor i enkeltpersonar sine liv. Svært medrivande fortalt.» (Olaug Nilssen)

Mens familien venter, raser den økonomiske krisen etter oppløsningen av Sovjetunionen, og i det politiske kaoset som oppstår, mister familien gutten. Mange år senere oppdager foreldrene at Victoria aldri har gitt opp å finne gutten, og sammen legger familien ut på jakten etter svar på hva som skjedde med Aleksej - en jakt som varer helt til de en dag i 2018, finner ham.

Ta kontakt for foredrag eller bokbad

Møt forfatteren Kristin Molvik Botnmark som forteller om hvordan hun og datteren Victoria trosset umulige hindre for å finne den russiske gutten. I jakten på svar på hva som skjedde med lille Aleksej som forsvant fra barnehjemmet i Murmansk fylke, byr forfatteren også på en personlig reiseskildring gjennom et Russland i endring. En reise som starter i Bergen tidlig på 1990-tallet og ender i Kaukasus i 2018.